Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sosuri

Pe scurt despre uleiul brun de susan

Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...

6 Comentarii

Pe scurt despre beurre blanc

Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...

6 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...

Pe scurt despre garum (1)

Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste...

7 Comentarii

Despre pastele europene (2)

Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene...

10 Comentarii

Pe scurt despre deglazare

Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate...

5 Comentarii

A fost "O cina si o surpriza"

Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A,...

8 Comentarii

Despre pastele europene (1)

Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia sa lucrez...

2 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...

12 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta...

2 Comentarii

Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos

Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...

6 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...

8 Comentarii

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...

13 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (27)

Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...

12 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la “Antique Bistro & Wines”,...

4 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos de unt

Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...

10 Comentarii

Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012

Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din...

10 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...

17 Comentarii

Pe scurt despre toban jiang

“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o...

6 Comentarii

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in...

16 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....

9 Comentarii

(Ki-) Life is good!

Apucandu-ma eu de gatit asiaticeste, m-am lovit de urmatorul necaz: ingredientele se gasesc greu… si...

51 Comentariu

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe...

13 Comentarii

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...

36 Comentariu

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau...

4 Comentarii

Spaghete cu pesto sicilian

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de...

20 Comentariu

Sos pesto (pesto alla genovese)

Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto –...

18 Comentarii

Somon cu sos de marar

Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...

10 Comentarii