Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sosuri

Pe scurt despre uleiul brun de susan

Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre beurre blanc

Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]

Pe scurt despre garum (1)

Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]

7 Comentarii

Despre pastele europene (2)

Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre deglazare

Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]

5 Comentarii

A fost "O cina si o surpriza"

Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]

8 Comentarii

Despre pastele europene (1)

Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia sa lucrez [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]

12 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre chimichurri (1)

În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]

6 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]

12 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]

8 Comentarii

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (27)

Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este [...]

12 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la “Antique Bistro & Wines”, [...]

4 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]

8 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]

8 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos de unt

Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]

10 Comentarii

Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012

Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din [...]

10 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre toban jiang

“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]

6 Comentarii

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]

16 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]

9 Comentarii

(Ki-) Life is good!

Apucandu-ma eu de gatit asiaticeste, m-am lovit de urmatorul necaz: ingredientele se gasesc greu… si [...]

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]

13 Comentarii

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]

Sos tuk trey

Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]

4 Comentarii

Spaghete cu pesto sicilian

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]

Sos pesto (pesto alla genovese)

Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto – [...]

18 Comentarii

Somon cu sos de marar

Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de [...]

10 Comentarii