Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sosuri
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...
6 Comentarii
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...
6 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste...
7 Comentarii
Despre pastele europene (2)
Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene...
10 Comentarii
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate...
5 Comentarii
A fost "O cina si o surpriza"
Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A,...
8 Comentarii
Despre pastele europene (1)
Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia sa lucrez...
2 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta...
2 Comentarii
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...
8 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (27)
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...
12 Comentarii
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...
24 Comentariu
Hot & Spicy
Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la “Antique Bistro & Wines”,...
4 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....
8 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
Somon cu sparanghel si sos de unt
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...
10 Comentarii
Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012
Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din...
10 Comentarii
Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta
Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...
17 Comentarii
Pe scurt despre toban jiang
“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o...
6 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....
9 Comentarii
(Ki-) Life is good!
Apucandu-ma eu de gatit asiaticeste, m-am lovit de urmatorul necaz: ingredientele se gasesc greu… si...
51 Comentariu
Dorada cu sos de rodie
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe...
13 Comentarii
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...
36 Comentariu
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau...
4 Comentarii
Sos pesto (pesto alla genovese)
Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto –...
18 Comentarii
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...
10 Comentarii