blog de Gastronomie
Oricine a gătit vreodată preparate chinezeşti ştie că are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a cărei denumire [...]
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Zilele trecute am gătit un stir-fry folosind puţin prahok, un condiment cambodgian preparat din peşte [...]
7 Comentarii
Cum se gătesc pastele europene În această a doua parte a articolului despre pastele europene [...]
10 Comentarii
Deglazarea este o procedură culinară care implică folosirea unui lichid pentru a îndepărta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Vinerea trecută, pe 25 octombrie 2013, am susţinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]
8 Comentarii
Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia să lucrez [...]
2 Comentarii
Sosul „rouille” (în limba franceză „rouille” înseamnă „rugină”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Am amintit în articolele trecute de metode de gătit „umede” şi „uscate”. Am preluat această [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de bază pentru asezonarea [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva [...]
Afirmam cu doar câteva zile în urmă, postând o reţetă, că bucătăria chinezească nu este [...]
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la „Antique Bistro & Wines”, [...]
4 Comentarii
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]
Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slănic-Prahova, cea de-a doua ediţie din [...]
Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele [...]
17 Comentarii
„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]
16 Comentarii
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]
9 Comentarii
Apucându-mă eu de gătit asiaticeşte, m-am lovit de următorul necaz: ingredientele se găsesc greu… şi [...]
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]
Deşi marinarea este cunoscută şi în Europa de sute, sau chiar mii de ani, această [...]
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]
Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto – [...]
18 Comentarii
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de [...]