Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sosuri
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
ian.
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
Despre pastele europene (2)
Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene [...]
10 Comentarii
nov.
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
A fost "O cina si o surpriza"
Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]
8 Comentarii
Despre pastele europene (1)
Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia sa lucrez [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre chimichurri (1)
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
6 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]
8 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (27)
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este [...]
12 Comentarii
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
Hot & Spicy
Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la “Antique Bistro & Wines”, [...]
4 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]
8 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]
8 Comentarii
Somon cu sparanghel si sos de unt
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]
10 Comentarii
apr.
Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012
Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din [...]
10 Comentarii
Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta
Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele [...]
17 Comentarii
Pe scurt despre toban jiang
“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
6 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]
9 Comentarii
(Ki-) Life is good!
Apucandu-ma eu de gatit asiaticeste, m-am lovit de urmatorul necaz: ingredientele se gasesc greu… si [...]
Dorada cu sos de rodie
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]
13 Comentarii
iul.
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
4 Comentarii
Sos pesto (pesto alla genovese)
Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto – [...]
18 Comentarii
iun.
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de [...]
10 Comentarii
feb.