spaghete | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa

Imi place mult branza de calitate, varstata cu mucegai nobil albastru sau verde. Pentru mine are o savoare deosebita, iar sosurile preparate cu ea pot fi foarte versatile.

Unul dintre sosurile care imi plac in mod deosebit, atat pentru gustul lui, cat si pentru usurinta cu care se prepara si pentru versatilitatea sa, contine smantana, branza cu mucegai (de pilda Gorgonzola, una dintre preferatele mele), ceapa, usturoi, patrunjel, piper alb si un pic de brandy.

Pui Gorgonzola

(mai mult…)

Citeste tot

Spaghete cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Iata un exemplu de bucatarie rustica. Nu va speriati de cantitatea relativ mare de usturoi. Odata gatit, acesta este mult mai dulce si mai placut mirositor decat s-ar putea crede. Nu este o reteta pentru persoane rafinate, ci pentru cei care nu se sperie de preparatele robuste, cu gusturi si arome puternice.

(mai mult…)

Citeste tot

Curvele şi bucătăria

Sunt convins că acest titlu vă face să vă puneţi câteva întrebări. Poate fi destul de tentant pentru unii şi ciudat pentru alţii, dar sper ca niciunii să nu fiţi dezamăgiţi de restul articolului; acesta se referă la o activitate a curvelor care are legătură cu domeniul culinar, nu cu cel al meseriei lor. Se spune despre prostituţie că ar fi cea mai veche meserie din lume; eu am convingerea că cea de bucătar este ceva mai veche. Totuşi, după cum spun unii, este posibil ca prostituţia să aibă micul ei aport la crearea minunatei bucătării italieneşti. În spatele acestei introduceri mai ciudate se ascunde, de fapt, intenţia mea de a vă vorbi despre sosul cunoscut sub numele “alla puttanesca”.
(mai mult…)

Citeste tot

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Este una dintre cele mai simple retete pe baza de paste si de aceea trebuie gatita perfect, caci eventualele mici defecte ies extrem de usor in evidenta. Sunt cel putin doua aspecte importante, de care depinde succesul retetei: textura pastelor si echilibrul gust-aroma al uleiului aromat. Urmati instructiunile de mai jos si nu veti da gres.

(mai mult…)

Citeste tot

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. Nu urmez nicio dieta sau regim, se incadreaza pur si simplu in ideea mea de cum trebuie sa fie un mod de hranire echilibrat. Va prezint deci o reteta rapida si simpla. Poate fi mancata ca pranz usor, satios si hranitor; serviti pastele alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu si sec.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2