spanac | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul unui eveniment la care au participat 15 persoane. Asa se face ca am avut de-a face cu 30 de prepelite si 60 de oua de prepelita, care s-au transformat intr-u meniu, dupa unii dintre oaspeti, memorabil.
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Cele trei preparate care compun meniul vor fi prezentate si pe blog, fiecare separat. Le pomenesc acum pe toate, fiindca faptul ca gateam trei preparate a influentat enorm modul in care am folosit prepelitele, si anume cu eficienta maxima.

Aceasta reteta este gatita in stil clasic si, prin complexitatea ei ca si prin ingredientele folosite, preparatul rezultat poate fi considerat unul destinat ocaziilor speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica si picanta. Poate fi gatita cu orice fel de legume proaspete, congelate sau din cutie. Dupa cum veti vedea, eu am profitat de ea ca sa dau un rost catorva cutii cu legume din camara (morcovi tineri, porumb tanar, inimi de palmier, muguri de fasole), carora le-am alaturat si prospaturi (ardei grasi, castravete, spanac, ceapa verde).

Am profitat si de faptul ca am gasit frunze proaspete de coriandru – dau peste ele odata la cateva luni, asa ca prezenta lor este o adevarata sarbatoare pentru mine – si, bineinteles, le-am folosit cu placere, caci dau, alaturi de celelalte ingrediente specifice, savoarea ce caracterizeaza retetele asiatice.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.

(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu tri-vinegreta

Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta reteta a mea foloseste vinegreta in trei posturi diferite: ca marinada, ca sos pentru fructe de mare si ca dressing.

Crevetii ies excelent, foarte gustosi, aromati… m-as aventura sa spun ca aveti aici un foarte bun antreu pentru o masa mai deosebita.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2