spanac | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La gatit cu Vita Cook – partea 3

Aripioare de pui marinate
Aripioare picante gatite la Vita Cook Singer
Revin cu o noua reteta gatita la Vita Cook. Este o reteta simpla, iar carnea iese aromata, delicioasa si suculenta. Nu este un aparat indispensabil, dar este extrem de util pentru anumite categorii de public, caci lucreza rapid, curat si elimina multe dintre greselile pe care le-ar putea face cei neatenti, cei comozi sau cei care sunt incepatori in ale gatitului.
(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu tarhon

Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate deduce de aici? Ca imi place pasta tahini, bineinteles. Ma tot uitam ieri la un borcan cu aceasta pasta si ma intrebam ce sa gatesc cu ea. Am facut repede „recensamantul” camarii si frigiderului si a iesit reteta de mai jos.

(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu susan si legume

Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de gatit. Voi reveni maine cu zilele 5 si 6 ale sejurului la Lisabona.

Va propun o reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa. Cheia retetei este combinatia de sos de stridii, vin de orez si ulei de susan, in care se marineaza carnea. Gustul este deosebit, complex si “rotund”, iar aroma de susan il completeaza de minune. Este o salata destul de satioasa, pe care o puteti servi ca antreu, dar si ca un fel principal usor.
(more…)

Citeste tot

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, de carne sau legume, sunt denumite de asiatici “satay” si folosesc, ca frigari, betisoare de bambus sau fabricate din nervura principala, centrala, a frunzelor palmierului cocotier. Termenul “satay” provine, se pare, din insula Java (Indonezia), dar s-a raspandit in toata Asia si chiar in Occident, mai ales in Olanda, tara care a imprumutat mult din bucataria indoneziana.

(more…)

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3

Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot gasi cateva variante interesante de retete. Ceea ce vroiam sa subliniez cu aceasta serie de articole, pe langa prezentarea unei serii de produse cu adevarat interesante si extrem de binevenite in lumea “oamenilor vesnic grabiti”, este ca gatitul poate fi distractiv, chiar folosind produse semi-preparate, daca se improvizeaza, pe baza unor cunostinte teoretice si practice acumulate prin putin studiu si exercitiu.
(more…)

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1

Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele sunt deja spalate, curatate si taiate, asa ca tot ce mai ai de facut este sa desfaci punga, sa rastorni continutul intr-un castron si sa-l transformi intr-o salata. Nu stiu exact cate astfel de produse sunt pe piata, eu am vazut si folosit cateva: amestec de morcovi si telina taiate julienne, amestec de diferite tipuri de salate, amestec de varza cu morcovi si sfecla, ruccola, valeriana, spanac tanar. Bineinteles, nu te impiedica nimeni sa iei mai multe plicuri si sa faci orice combinatie doresti.
(more…)

Citeste tot