blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]
2 Comentarii
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
4 Comentarii
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si [...]
Strudel cu mere si stafide – o reteta in stil austriac Strudelul, la origine austriac, [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Maine dimineata plec într-un scurt concediu în insula greceasca Zakynthos, sau Zenta, cum îi spuneau [...]
10 Comentarii
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme, [...]
9 Comentarii
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]
6 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta [...]
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul este unul [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
16 Comentarii
Ardei umpluti cu cuscus – reteta marocana Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta varianta [...]
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
Iata o salata extrem de simpla si de rapida, plina de vegetale. Este o adevarata [...]
5 Comentarii
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]
17 Comentarii
Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]
Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata [...]
12 Comentarii
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. In traducere “salata taraneasca”, aceasta reteta contine ingrediente specifice [...]