Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: stir-fry
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate...
5 Comentarii
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Amestecarea cu tigaia
Astazi va voi descrie pe scurt o tehnica nmita în engleza „pan tossing”; o traducere...
1 Comentariu
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...
8 Comentarii
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...
18 Comentarii
Wok-wok!
Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice...
20 Comentariu
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta...
2 Comentarii
Pui cu mazare si cartofi dulci
M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata...
1 Comentariu
Bucataria chineza – traditie si varietate
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance,...
2 Comentarii
Wok-ul, “tigaia” minune a Asiei
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este...
37 Comentariu
Creveti cu piper si ardei grasi
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana...
Stir-fry pe intelesul tuturor
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao”...
3 Comentarii