struguri | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Din secretele vinului (1) – Dulceaţa

Vinul se produce pe teritoriul ţării noastre de mai bine de 2000 de ani; cu toate acestea, a rămas o mare necunoscută pentru foarte mulţi dintre noi.
Din secretele vinului - sursa foto: dreamstime.com
Vinul este ceva special, capabil să ofere plăcere, sănătate şi relaxare. Este, de asemenea, şi ceva care te intimidează, te complexează şi, adesea, te face să te simţi frustrat atunci când aşteptările îţi sunt înşelate dintr-un motiv sau altul.
(mai mult…)

Citeste tot

De-ale globalizării

Am auzit foarte des afirmația că trebuie musai să mănânci produse locale, fiindcă toate ființele ce împart un terroir, vibrează cumva pe aceeași lungime de undă. Adica apa, pâinea, legumele, vinul, animalele și toate celelalte alimente au ceva în comun care face ca asocierea lor în farfuria noastră să fie gustoasă și benefică.
Mulți prieteni și cunoștințe mă bat la cap cu asta. Unii dintre ei chiar bloggeri culinari, și nu din ăia începători și naivi, alții sunt medici… deci, în general, persoane cu scaun la cap.
(mai mult…)

Citeste tot

Vinuri bune de la Aliman

Vreme frumoasă, vin bun, convivi interesanţi… Condiţii excelente pentru a petrece o zi deosebită, în aer liber. Această zi a fost vineri, 30 septembrie 2011, iar cea care au asigurat aceste condiţii deosebite a fost compania WineRo. În această vineri care abia a trecut WineRo a anunţat, şi a sărbătorit, începerea campaniei de recoltare a viţei-de-vie din 2011.
Viile de la Aliman
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gătitului în vechiul Egipt. Eu, unul, am aflat multe lucruri noi adunând, sistematizând şi traducând acest material şi sper că şi pentru dvs. a fost interesant.
Partea 3 din ciclul „La masă cu strămoşii” se va referi la vechea civilizaţie chineză şi va începe peste câteva zile. Până atunci, lectură plăcută astăzi!
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Mesopotamia (4)

Agricultura şi vânătoarea
Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltaseră deja o agricultură intensivă, cuprinzând mono-culturi, irigaţii şi folosirea unei forţe de muncă specializată, mai ales de-a lungul cursurilor de apă cunoscute astăzi ca Shatt al Arab, din delta golfului Persic până la confluenţa Tigrului cu Eufratul. În urmă cu 3-4000 de ani Mesopotamia era mult mai fertilă decât astăzi.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2