SUA | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre bucătăria chino-americană (2)

Continuăm astăzi articolul referitor la bucătăria chino-americană, trecând în revistă cele mai importante preparate asociate acestei fuziuni culinar-culturale şi încheind cu unele consideraţii despre fenomenul de reînviere a tradiţiilor minorităţii etnice chinezeşti din SUA, care se manifestă în ultimii 20 de ani.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre bucătăria chino-americană (1)

Nu cred că este un secret pentru dvs. faptul că sunt un mare amator de bucătărie asiatică. Bineînţeles, nu-mi pot hrăni curiozitatea călătorind la faţa locului decât în măsură limitată, aşa că sunt nevoit să fiu autodidact. Cum nu vorbesc chineză, hindi, japoneză, thailandeză sau altă limbă asiatică, sunt nevoit să apelez la cărţi scrise de autori occidentali sau asiatici, dar, în cazul acestora din urmă, traduse în engleză şi franceză.
(more…)

Citeste tot