sunca | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest preparat este atat de popular in China, incat bucatarul care este in stare sa-l gateasca perfect este pretuit, indiferent cum gateste celelalte feluri. Va voi prezenta o varianta de orez prajit adaptata dupa una originara din Yangzhou, dar la fel de bine puteti prepara orice alta varianta, folosind ingredientele care va convin.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre prosciutto

În ultimul timp am experimentat gătind mai multe reţete italieneşti. La unele dintre ele am folosit prosciutto, ingredient care se găseşte pe piaţa noastră de mulţi ani de zile, dar cu care intrasem în contact destul de rar. Aceste experimente mi-au dat ocazia să mă împrietenesc ceva mai bine cu el, aşa că am început să-mi pun probleme de marcă, provenienţă, preţ, utilizări etc. Rândurile care urmează sistematizează materialul informativ care mi-a fost la îndemână, combinând Internetul şi cărţile.
(mai mult…)

Citeste tot

Croque Monsieur

Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita din intamplare, intr-o iarna, de un muncitor care si-a preparat un sandvici cu sunca si cascaval si l-a lasat sa se incalzeasca pe calorifer. A uitat de el, iar cascavalul s-a topit. A mancat totusi sandviciul, care s-a dovedit foarte gustos. Ideea a fost preluata si perfectionata prin adaugarea de sos Bechamel.

Astazi exista foarte multe variante de Croque Monsieur: cu somon in loc de sunca, cu branza albastra in loc de cascaval, cu sos Mornay in loc de sos Bechamel etc.
(mai mult…)

Citeste tot