supa crema | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova elaborat de mine, impreuna cu Costel Clipescu) se serveste, de obicei, calda sau fierbinte, dar este la fel de gustoasa si rece. Simplitatea sa trebuie compensata folosind ingrediente de cea mai buna calitate posibila, ca sa obtineti maximul de gust si aroma.

(more…)

Citeste tot

A fost “Sarea în bucate”, februarie 2013

Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, la primul eveniment culinar de la Casa “Mara” din Slănic-Prahova, am avut parte de nămeţi de doi metri înălţime şi de ninsoare (îmi vine să apun că “ningea ca în poveşti”, deşi nu-mi aduc aminte de vreo poveste de-a noastră în care să ningă), sâmbătă şi duminică 2-3 februarie 2013 vremea a fost plăcută, relativ călduroasă pentru această perioadă, fără zăpadă, ba chiar am avut parte şi de soare.

(more…)

Citeste tot

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata cu usturoi si ierburi. Nu este o reteta rapida si nici una foarte simpla, dar va rasplateste in final cu gust si aroma de exceptie, cu un contrast de texturi foarte interesant si cu o culoare placuta.

(more…)

Citeste tot

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru mine este un simbol al primaverii si mi s-a parut foarte potrivita pentru Pasti, zi in care sarbatorim renasterea naturii. In fiecare an, in februarie-martie, ii pandesc aparitia in piete. O mananc mai ales cruda, in salate si diferite sandvisuri, dar acum am ales sa fac o supa crema satioasa, cu aroma usturoiata si gust proaspat.

Daca vreti s-o incercati, grabiti-va, caci nu cred ca leurda va mai fi disponibila in piete mai mult de 1-2 saptamani.
(more…)

Citeste tot

Masa de Pasti

Ce pregatesc pentru masa de Pasti?

Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi in casa, printre mancarurile de Pasti, nu se gaseste miel, nu gatim; sotia mea, Oana, este de parere ca mieii sunt animale prea dragute ca sa fie ucise si mancate (in aceeasi categorie “a nu se manca” intra si iezii, viteii, iepurii si caprioarele), iar eu ma conformez, mai ales ca sa-i respect dorinta, dar si pentru ca nu ma omor deloc dupa miel. In plus, este si gras si relativ nesanatos, asa ca imi este usor sa ma orientez catre alte tipuri de carne.
(more…)

Citeste tot