Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: susan
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
ian.
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
2 Comentarii
Invitatie la o cina thailandeza
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum [...]
2 Comentarii
ian.
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
6 Comentarii
oct.
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
4 Comentarii
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
20 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
4 Comentarii
Salata de orez cu pui si struguri
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este [...]
4 Comentarii
mart.
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
13 Comentarii
Frigarui de fructe cu sos de smantana
Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat [...]
15 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
10 Comentarii
Pere posate cu susan
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
10 Comentarii
Frigarui de creveti cu ananas si susan
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
8 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
16 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
15 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]
11 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Salata de creveti cu muguri de bambus si sos picant
Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus. [...]
Salata de pui cu susan si legume
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]
4 Comentarii
Salata de vita cu susan
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
40 Comentariu
Creveti cu sos de wasabi
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
33 Comentariu
Saengsongui – Peste fript cu susan
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
2 Comentarii
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Bucataria coreeana – partea 2
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
2 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
mai
Orez cu mango
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Salata picanta cu portocale
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
6 Comentarii
Creveti cu portocale
Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. [...]
6 Comentarii
apr.
Creveti crocanti cu susan
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si [...]
4 Comentarii
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]