Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: susan

Pe scurt despre uleiul brun de susan

Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...

6 Comentarii

Pe scurt despre sosul guai wei

Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de...

2 Comentarii

Invitatie la o cina thailandeza

Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...

2 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...

4 Comentarii

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...

20 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...

4 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...

13 Comentarii

Frigarui de fructe cu sos de smantana

Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat...

15 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...

10 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu ananas si susan

Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii...

8 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...

16 Comentarii

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...

18 Comentarii

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...

15 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...

11 Comentarii

Somon cu coriandru

Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...

10 Comentarii

Chiftelute de pui cu susan

Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...

19 Comentarii

Pui cu urechi-de-lemn

Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...

16 Comentarii

Salata de creveti cu muguri de bambus si sos picant

Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus....

Salata de pui cu susan si legume

Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de...

4 Comentarii

Salata de vita cu susan

Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta...

40 Comentariu

Creveti cu sos de wasabi

Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la...

33 Comentariu

Saengsongui – Peste fript cu susan

Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav...

2 Comentarii

Kochujon – Ardei iuti umpluti

Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...

9 Comentarii

Bucataria coreeana – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul...

2 Comentarii

Salata de rechin cu pepene si piper lung

Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper...

2 Comentarii

Pangasius cu legume si susan

Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total...

10 Comentarii

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a...

9 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine...

2 Comentarii

Somon cu sos caramel si susan

Aceasta reteta are si varianta video. Laos este o tara fara iesire la mare, dar...

16 Comentarii

Orez cu mango

Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in Cambodgia...

3 Comentarii

Jeui Ha – Creveti betivi

Jeui Ha – Creveti betivi Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, foarte populara in...

4 Comentarii

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final,...

6 Comentarii

Creveti cu portocale

Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti....

6 Comentarii

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si...

4 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...