blog de Gastronomie
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
2 Comentarii
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
4 Comentarii
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este [...]
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
13 Comentarii
Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat [...]
15 Comentarii
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
8 Comentarii
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
16 Comentarii
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]
11 Comentarii
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus. [...]
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Unul dintre evenimentele care au revolutionat bucataria coreeana a fost introducerea ardeiului iute, în secolul [...]
Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Laos este o tara fara iesire la mare, dar [...]
Este unul dintre deserturile extrem de pretuite in Asia de Sud-Est, mai ales in [...]
3 Comentarii
Jeui Ha – Creveti betivi Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, foarte populara in [...]
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti. [...]
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]