tabbouleh | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii bucatariilor levantine (libaneza, siriana, turca etc.) pe piata noastra. Ce-i drept, este o salata delicioasa si satioasa.

O astfel de salata are rolul de a fi servita de sine statatoare, ca gustare, sau „mezze”, daca tot vorbim despre Levant. Numele ei provine din cuvantul arab „taabil”, care inseamna „asezonator”, in sensul in care acest termen a fost prezentat aici.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucataria libaneza

Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei. Bucataria libaneza este, poate, cea mai interesanta dintre toate… se spune chiar ca singurul lucru care ii uneste pe libanezi este mancarea, toate celelalte dezbinandu-i. Tragandu-si radacinile din bucatariile araba, franceza si italiana si influentata in ultimul timp de cea japoneze, chinezeasca si thailandeza, arta culinara libaneza se ridica la cel mai inalt standard. Ea imbina sofisticarea si subtilitatea bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Indepartat.
(mai mult…)

Citeste tot

Unde nu te aştepţi…

Naser, restaurant sirian
Str. Dumitru Zosima nr. 86, Bucureşti
 

Prietenul şi tovarăşul meu de filmări, Jerome, a fost cel care mi-a povestit de Naser. M-a avertizat că acest restaurant sirian nu este în sine cine ştie ce, dar că mâncarea este foarte bună. Cum mă făcuse curios, iar bucătăria siriană mai are destule secrete faţă de mine, am decis să mergem într-o seară.
(mai mult…)

Citeste tot