tacos | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria mexicană într-o singură tortilla – partea 2

Bucătării regionale
Mexicul este o ţară imensă, cu o mare diversitate de relief, climă şi resurse. Aceşti factori au dus la o mare varietate de stiluri de gătit în interiorul aceleiaşi ţări. Spaniolii au avut un impact decisiv asupra bucătăriei regiunilor în care au fost prezenţi. Totuşi, multe zone au rămas izolate şi au continuat să se hrăneasca exact ca pe timpul strămoşilor. Chiar şi astăzi, când circulaţia informaţiei şi a mărfurilor tinde să omogenizeze tot teritoriul, există enclave unde contactul cu lumea exterioară este limitat şi unde se găteşte ca pe timpul aztecilor.
(mai mult…)

Citeste tot

Ole, Torito!

El Torito – Mexican Grill
Str. Iancu Capitanu nr. 30

El Torito - Mexican Grill
Azi (19 martie 2009) vremea este mohorata si, desi suntem in a doua jumatate a lunii martie, prognoza meteo este cenusie si bate in negru: in tara ninge si, se pare, nici Bucurestiul nu va fi ferit de o fulguiala. Este ora mesei de pranz si am hotarat sa o iau de mana pe Oana si sa incercam un restaurant care sa ne incalzeasca putin: El Torito – Mexican Grill! Ne-am zis ca o bucatarie scaldata in soarele Americii Centrale si incinsa de ardei iuti nu are cum sa ne faca decat bine.
(mai mult…)

Citeste tot