Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: tamarin

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]

2 Comentarii

Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)

Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]

19 Comentarii

Sambal Udang – Creveti cu sos de ardei iuti

De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]

4 Comentarii

Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti

Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]

4 Comentarii

Curry massaman de pui

Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]

4 Comentarii

Curry thailandez galben de creveti

Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]

10 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]

2 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)

În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]

2 Comentarii

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]

4 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]

7 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]

10 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]

Curry rosu de pui

Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]

18 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]

9 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]

30 Comentariu

Creveti cu tamarind

Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]

17 Comentarii