Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: tamarin
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
2 Comentarii
nov.
Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
nov.
Sambal Udang – Creveti cu sos de ardei iuti
De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]
4 Comentarii
oct.
Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
sept.
Curry massaman de pui
Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]
4 Comentarii
aug.
Curry thailandez galben de creveti
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
10 Comentarii
aug.
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Pui cu cartofi si mirodenii
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
2 Comentarii
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
mart.
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (16)
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
4 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (15)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (11)
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si [...]
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (6)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]
7 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]
10 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]
Curry rosu de pui
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]
18 Comentarii
aug.
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]
9 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre sosul Worcestershire
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]
30 Comentariu
ian.
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
17 Comentarii
iun.