tandoori masala | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre tandoor

Sunt convins că toţi amatorii de bucătărie indiană ar lista puiul tandoori în primele zece preparate preferate. Şi pe bună dreptate, căci este nu doar aromat şi gustor, ci şi deosebit de decorativ. Aceste trei calităţi se datorează parţial amestecului de mirodenii tandoori masala, dar şi modului în care preparatul este gătit. În mod tradiţional se prepară în nişte cuptoare mai deosebite, numite „tandoor”.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte şi acum momentul când am gustat prima dată mâncare indiană. Eram în Hong Kong, în martie 2005 şi nu reuşisem să mă acomodez cu mâncarea chinezească de acolo. Încercasem de 2-3 ori şi nimerisem peste chestii care nu mi-au plăcut deloc. Cred că am avut un fel de reacţie de autoapărare, căci am „eliminat” aceste amintiri neplăcute; acum nici nu mai ţin minte ce comandasem. Poate era mâncare cantoneză, poate era hakka, oricum, mi se păruse oribilă. Mai apoi însă m-am împăcat mult mai bine cu mâncarea chinezească (mai ales cu cea din Sichuan), lucru care se vede foarte bine şi în blogul meu.
(mai mult…)

Citeste tot