tandoori | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre bucătăria mogulă

Probabil că aţi întâlnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu noţiunea de bucătărie indiană. Ştiţi probabil că mogulii au pus bazele unei gastronomii extrem de interesantă, delicioasă şi opulentă, care a lăsat urme adânci în cultura umanităţii. Totuşi, cine sunt aceşti moguli şi cum anume au influenţat ei gastronomia indiană sunt întrebări ale căror răspunsuri ar putea fi interesante, mai ales pentru iubitorii de bucătărie asiatică.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre tandoor

Sunt convins că toţi amatorii de bucătărie indiană ar lista puiul tandoori în primele zece preparate preferate. Şi pe bună dreptate, căci este nu doar aromat şi gustor, ci şi deosebit de decorativ. Aceste trei calităţi se datorează parţial amestecului de mirodenii tandoori masala, dar şi modului în care preparatul este gătit. În mod tradiţional se prepară în nişte cuptoare mai deosebite, numite „tandoor”.
(mai mult…)

Citeste tot