tare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau chiar sub grill-ul cuptorului, alaturi de un sos preparat pe baza de sos de soia, numit “tare”; carnea este marinata inainte, si/sau stropita cu marinada in timp ce se gateste.
Termenul “teriyaki” este format din cuvintele “teri”, care se refera la luciul dat de continutul de zahar din “tare”, iar “yaki” se refera la prepararea pe gratar, sau in cuptor.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui Teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza in care alimentele sunt prajite, fripte sau gatite la cuptor intr-o marinada cu gust dulce, preparata pe baza de sos de soia, numita “tare”; carnea este marinata inainte, si/sau stropita cu marinada in timp ce se gateste.

Termenul “teriyaki” este format din “teri”, care se refera la luciul dat de continutul de zahar din “tare”, iar “yaki” se refera prepararea pe gratar sau in cuptor.
(mai mult…)

Citeste tot