tarhon | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea aromelor, prin lejeritatea lor, dar care se dovedesc a fi in final satioase si hranitoare.
Pieptul de pui este gatit delicat si alaturat unui sos de smantana cu tarhon si unui piure fin si matasos, preparat cu unt de buna calitate.
Radu Popovici - Piept de pui cu sos de tarhon
(mai mult…)

Citeste tot

Cum se găteşte cu ierburi aromate

Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit este una dintre metodele cele mai simple de a adăuga savoare preparatelor. Aceste frunzuliţe şi tulpini pot da arome slabe şi subtile, sau intense şi robuste, oferind complexitate unei diversităţi mari de preparate.
(mai mult…)

Citeste tot

Păstrarea şi conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalităţile de păstrare pe termen scurt a ierburilor proaspete şi despre conservarea lor prinuscare.
În acest episod voi expune alte câteva metode de uscare şi metoda de conservare prin congelare a ierburilor aromate; de asemenea, voi face o mică discuţie comparativă între uscare şi congelare, ca metode alternative.
(mai mult…)

Citeste tot

Păstrarea şi conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numără printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele motive pentru care mă simt atras de bucătăria mediteraneană. Nu pun la socoteală doar faptul că numai câteva frunze, proaspete sau uscate, pot da viaţă unui preparat, fie el chiar unul „plicticos”, dar şi calităţile lor medicinale greu pot fi egalate chiar şi de medicamentele cele mai scumpe.
(mai mult…)

Citeste tot

7 arome româneşti – amestec de tip pastă

În articolul anterior am descris considerentele pe baza cărora am abordat crearea unui amestec de condimente folositor în bucătăria românească, aşa că nu voi mai reveni la ele.
Bineînţeles, spre deosebire de amestecurile de condimente de tip pudră, care folosesc ingrediente uscate (boabe, seminţe, frunze uscate etc.), amestecurile de tip pastă sunt orientate şi spre condimente vegetale proaspete, care să ofere combinaţiei „umezeala” necesară legării ingredientelor.
(mai mult…)

Citeste tot

7 arome româneşti – amestec de tip pudră

Am reuşit să găsesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee mai veche a mea, aceea de a găsi „formula” unui amestec de arome (asezonatori) care ar putea fi folosit în bucătăria românească. Este o sarcina grea, căci majoritatea românilor sunt foarte reticenţi când este vorba de mirodenii, verdeţuri aromate şi condimente. Mulţi asimilează asezonatorii doar cu piperul şi sarea, nefăcând nicio legătură între asezonare şi efectul de îmbogăţire a gustului, aromei, culorii şi texturii unui preparat.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de pui cu tarhon

Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate deduce de aici? Ca imi place pasta tahini, bineinteles. Ma tot uitam ieri la un borcan cu aceasta pasta si ma intrebam ce sa gatesc cu ea. Am facut repede „recensamantul” camarii si frigiderului si a iesit reteta de mai jos.

(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de trei ori pe zi daca as putea! Sigur ca orezul nu este neaparat pe acelasi loc in preferintele dvs., dar nu va propun degeaba aceasta reteta. Este foarte simpla si relativ rapida, iar rezultatul final este delicios. Combinatia de orez cremos cu ciuperci si tarhon merge bine cu carnea de pui.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2