tehnici culinare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare şi crocante (1)

Acoperirea cu cruste protectoare este una dintre tehnicile culinare care se efectuează înainte de tratarea termică a alimentelor. Este o operaţiune care protejează alimentul de acţiunea termică directă, îi păstrează suculenţa şi îl acoperă cu o crustă crocantă şi gustoasă.

Am mai atins acest subiect acum ceva vreme, dar revin astăzi cu mai multe amănunte şi cu o încercare de a sistematizae informaţiile disponibile.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere
Cred că termenul „acoperire” vă miră. Recunosc că nu este unul uzitat prin bucătării; acolo se folosesc uneori cuvinte ca „pesmetare” şi „făinare”, care se referă la acoperirea alimentelor cu un strat protector de pesmet, respectiv făină. Acestea nu se regăsesc în DEX, fiind folosite ocazional, ca parte a argoului profesional.
Cum în acest mic articol vreau să vă vorbesc despre mai multe feluri de a realiza acest strat protector, am ales un cuvânt generic, pe care să-l folosesc indiferent de ingredientele care compun acel strat.
(mai mult…)

Citeste tot

Reţete, dar nu numai…

Se apropie sfârşitul de an şi nu vreau să mă prindă cu sondajul de opinie încă deschis. L-am ţinut deja destul şi a căpătat, de ceva vreme, o structură care nu se mai poate schimba. Rezultatele sondajului “Ce fel de articole culinare îmi plac cel mai mult?” sunt cele din imaginea de mai jos. Da, ştiu că totalul procentelor este doar 99, dar programul a rotunjit pe ici-colo cifrele şi nu a mai ajuns la 100. Oricum, un procent în plus sau în minus nu schimbă mare lucru. Probabil că s-ar fi dus tot la reţete…
Ce materiale culinare preferi?
Lider detaşat: reţetele culinare, căci, nu-i aşa, blogul se numeşte “Reţetele lui Radu”! Este deci un blog, aparent, de reţete.
(mai mult…)

Citeste tot