blog de Gastronomie
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
4 Comentarii
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
8 Comentarii
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
Nu mai este mult pana ce aceasta frumoasa toamna îsi va lua ramas bun de [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]
1 Comentariu
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
2 Comentarii
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pastele, inclusiv cele [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]
7 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea [...]
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta [...]
10 Comentarii
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]
Este o salata deosebita, foarte gustoasa. Ingredientele sunt taiate in forme diferite, pentru a accentua [...]
Cepsoara între „chives” si „chivas” Începe sa ma deranjeze tot mai mult o categorie de [...]
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]
13 Comentarii
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
11 Comentarii
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]
3 Comentarii
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida, [...]