Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: telina
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...
4 Comentarii
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata...
6 Comentarii
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care...
5 Comentarii
Cina de toamna
Nu mai este mult pana ce aceasta frumoasa toamna îsi va lua ramas bun de...
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...
1 Comentariu
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...
2 Comentarii
Creveti cu sos creol
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...
25 Comentariu
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Alb pe negru
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si...
6 Comentarii
Creveti si pui cu sos caramel
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi...
4 Comentarii
Salata de telina, avocado si nuca
Este o salata deosebita, foarte gustoasa. Ingredientele sunt taiate in forme diferite, pentru a accentua...
6 Comentarii
Omul care împute locul – partea 1
Cepsoara între „chives” si „chivas” Începe sa ma deranjeze tot mai mult o categorie de...
67 Comentariu
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...
13 Comentarii
Pui cu sos de telina si smantana
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...
4 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...
11 Comentarii
Supa crema cu leurda
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru...
25 Comentariu
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe...
7 Comentarii
Salata de boeuf
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in...
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...
5 Comentarii
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot...
Terina cu carne si ciuperci
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....
3 Comentarii
Curry verde de pui cu taitei
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde...
3 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...
6 Comentarii
Fond alb de pui
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie....
3 Comentarii
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...
Spaghete cu telina si sos de rosii
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida,...
4 Comentarii