Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: telina

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]

4 Comentarii

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]

6 Comentarii

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]

8 Comentarii

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]

5 Comentarii

Cina de toamna

Nu mai este mult pana ce aceasta frumoasa toamna îsi va lua ramas bun de [...]

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]

Creol si/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]

1 Comentariu

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

Ravioli cu sos creol si masline

Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]

2 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]

Salata de paste cu ton si fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pastele, inclusiv cele [...]

5 Comentarii

Orez cu pui si carnati

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]

7 Comentarii

Salata de orez cu mere si ierburi aromate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]

4 Comentarii

Radacinoase cu maioneza de post

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze [...]

6 Comentarii

Telina gratinata

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea [...]

2 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]

12 Comentarii

Supa crema cu tarhon

Aceasta reteta are si varianta video. Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta [...]

10 Comentarii

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]

6 Comentarii

Creveti si pui cu sos caramel

Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]

4 Comentarii

Salata de telina, avocado si nuca

Este o salata deosebita, foarte gustoasa. Ingredientele sunt taiate in forme diferite, pentru a accentua [...]

6 Comentarii

Omul care împute locul – partea 1

Cepsoara între „chives” si „chivas” Începe sa ma deranjeze tot mai mult o categorie de [...]

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]

13 Comentarii

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]

4 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]

Salata Olivier

Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]

7 Comentarii

Salata de boeuf

Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]

Orez cu pui si carnati chorizo

Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]

5 Comentarii

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3

Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]

Terina cu carne si ciuperci

In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]

3 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]

3 Comentarii

Lasagne al forno

Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]

6 Comentarii

Fond alb de pui

Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]

3 Comentarii

Noua savoare a bucatariei irlandeze

Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]

Spaghete cu telina si sos de rosii

Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida, [...]

4 Comentarii