tilapia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. Am mai folosit variante ale sale in retete de provenienta sud-asiatica.
Tilapia cu unt de arahide
Iata insa si o reteta din Congo (una dintre extrem de putinele retete de pe acest blog provenite de pe continentul african – promit pe viitor o mai mare deschidere catre aceasta zona culinara) pe cat de rapida si de simpla, pe atat de aromata si delicioasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Aşa cum am promis ieri, revin cu reţetele preparate ieri la „Ginger” şi cu câteva amănunte legate de ele. Una dintre aromele „noi şi nu prea” pe care le-am ales a fost amestecul de condimente curry. Este pe piaţă de ani buni, fabricat de diverşi producători şi, ca atare, are diverse culori, arome predominante şi niveluri de condimentare. Amanunte despre curry puteţi găsi aici, este un subiect care îmi este drag şi pe care l-am abordat de mai multe ori, pe blog sau în emisiuni TV.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza
La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine este orezul. Cel mai adesea este gatit in aburi. Orezul ramas de pe o zi pe alta este prajit cu usturoi si ceapa, pentru a forma „sinangag”, servit de obicei la micul dejun, alaturi de oua prajite si de „tapa” (vita), „tocino” (carne afumata indulcita) si „longganisa” (carnati locali).
Longganisa - carnati filipinezi
(mai mult…)

Citeste tot