tocana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost „Sarea în bucate”, februarie 2013

Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, am avut parte de nămeţi de doi metri înălţime şi de ninsoare (îmi vine să apun că „ningea ca în poveşti”, deşi nu-mi aduc aminte de vreo poveste de-a noastră în care să ningă), sâmbătă şi duminică 2-3 februarie 2013 vremea a fost plăcută, relativ călduroasă pentru această perioadă, fără zăpadă, ba chiar am avut parte şi de soare.

(mai mult…)

Citeste tot

O zi la Nessebar

Cum v-am mai spus acum câteva zile, am petrecut anul acesta o mică vacanţă în Bulgaria. Doar o săptămână în Sunny Beach, un fel de Las Vegas balcanic; un loc foarte prost ales dacă ai peste 25 de ani şi nu eşti interesat de discoteci, baruri, montagne russe, striptis, cazinouri şi tatuaje.
(mai mult…)

Citeste tot

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Varianta mea combina iuteala fina a chimenului cu aroma deosebita a rozmarinului si mararului. Reteta este simpla si, desi dureaza cateva ore, timpul cat bucatarul trebuie sa fie activ este foarte scurt.

(mai mult…)

Citeste tot