tonkatsu | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Foarte pe scurt despre panko

Panko este o varietate de pesmet caracteristică bucătăriei japoneze şi a celei franceze şi este folosit pentru a obţine un „acoperământ” crocant pentru alimentele prăjite, cum este, de pildă tonkatsu.
panko
Panko este preparat din pâine de la care a fost îndepărtată coaja şi, de aceea, oferă o textură mai aerată decât cele mai multe tipuri de pesmet din bucătăriile occidentale.
Panko se produce acum în mai toate ţările Asiei, în special în Japonia, Coreea, Thailanda, China şi Vietnam.
În Europa se poate cumpăra din marile supermarketuri, sau din magazinele alimentare cu profil asiatic.

Citeste tot

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video.

Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a fost inventata tarziu, abia la sfarsitul sec. XIX, a devenit una dintre preferatele japonezilor. In mod traditional, aceasta reteta se gateste utilizand panko (un tip de pesmet japonez preparat din paine fara coaja, ceea ce da un pesmet de culoare alba, crocant si mai aerat decat cel obisnuit) si mustar iute japonez, karashi (preparat din mustar amestecat cu hrean, sau wasabi).

(mai mult…)

Citeste tot