tortilla | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi cu zi. O fajita consta intr-o tortilla proaspat gatita, aduse la masa cand este calda, umpluta cu un amestec ce poate fi foarte diferit, si apoi rulata sau impaturita si mancata.
Varianta propusa de mine foloseste carne de pui gatita cu legume, iaurt si salsa de rosii.

(mai mult…)

Citeste tot

Fajitas cu jumari de oua

Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot prezente, iar umplutura lor are infinite variatii. Cum tortille din faina de porumb sau grau se gasesc pe piata, gata facute, nu as avea nicio scuza daca nu as incerca si eu cateva combinatii. Iata o varianta de fajitas (dupa mine, cea mai simpla metoda de a umple o tortilla) cu oua si legume, foarte potrivita pentru un mic dejun consistent.

(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria mexicană într-o singură tortilla – partea 2

Bucătării regionale
Mexicul este o ţară imensă, cu o mare diversitate de relief, climă şi resurse. Aceşti factori au dus la o mare varietate de stiluri de gătit în interiorul aceleiaşi ţări. Spaniolii au avut un impact decisiv asupra bucătăriei regiunilor în care au fost prezenţi. Totuşi, multe zone au rămas izolate şi au continuat să se hrăneasca exact ca pe timpul strămoşilor. Chiar şi astăzi, când circulaţia informaţiei şi a mărfurilor tinde să omogenizeze tot teritoriul, există enclave unde contactul cu lumea exterioară este limitat şi unde se găteşte ca pe timpul aztecilor.
(mai mult…)

Citeste tot