trufe | Retetele lui Radu - Gastronomie:

De GUXTibus (7)

Despre fudulia semidoctului

Din punctul de vedere al cunoştinţelor dintr-un anumit domeniu, după părerea mea, oamenii se împart în trei mari categorii. Prima este formată din cei care ştiu şi care, în plus, ştiu că ştiu. A doua, cea mai redusă numeric, este formată din cei care nu ştiu şi chiar ştiu că nu ştiu. Cea mai numeroasă categorie o formează cei care nu ştiu că nu ştiu.
Nu mi-am dat încă seama dacă există şi o a patra categorie, a celor care nu ştiu că ştiu, dar, dacă facem abstracţie de cei de tipul burghezului gentilom al lui Moliere, care făcea proză fără să ştie, nu cred că este prea bine reprezentată numeric.
(mai mult…)

Citeste tot

Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, puteti apela cu incredere la acest preparat. Foarte potrivite pentru o cina lejera, sau ca parte a mesei de pranz, pastele proaspete cu sos de smantana, trufe si Parmesan sunt la indemana dumneavoastra.
Truccioli cu trufe si Parmesan
(mai mult…)

Citeste tot

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul dintre lucrurile pe care le mananc ocazional, fara a abuza, dar mereu cu mare placere.
Mai am retete asemanatoare pe blog, cu ficatei de pui, de exemplu, dar ficatul de gasca indopata ridica reteta la un cu totul alt nivel. Este un aliment scump, dar si un rasfat necesar, pe care il meritam din cand in cand.
De data aceasta mousse-ul contine nu doar trufe, ci si bucatele intregi de ficat, de unde si aspectul mozaicat al feliilor servite alaturi de dulceata de ceapa, piper roz, toasturi si o mana de frunze asezonate usor cu o vinegreta discreta.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT si servita cu ocazia unui eveniment privat.
(mai mult…)

Citeste tot

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul unui eveniment la care au participat 15 persoane. Asa se face ca am avut de-a face cu 30 de prepelite si 60 de oua de prepelita, care s-au transformat intr-u meniu, dupa unii dintre oaspeti, memorabil.
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Cele trei preparate care compun meniul vor fi prezentate si pe blog, fiecare separat. Le pomenesc acum pe toate, fiindca faptul ca gateam trei preparate a influentat enorm modul in care am folosit prepelitele, si anume cu eficienta maxima.

Aceasta reteta este gatita in stil clasic si, prin complexitatea ei ca si prin ingredientele folosite, preparatul rezultat poate fi considerat unul destinat ocaziilor speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Răsfăţul de week-end

Aşa cum v-am promis acum câteva zile, Costel Clipescu şi cu subsemnatul, adică echipa din bucătăria clubului de explorări culinare GUXT, încercăm să vă convingem că meritaţi să vă răsfăţaţi, după o săptămână de muncă, dvs. înşivă, familia şi prietenii cu preparate culinare deosebite, gătite în casă şi livrate acasă.

(mai mult…)

Citeste tot

Degustare de vinuri Tenuta Ulisse

De vreo doi ani, adică de când am început să întredeschid uşa către fascinantul univers al vinurilor, nu mai concep că poate exista o masă deosebită, cu bucate gătite îngrijit şi din alimente de bună calitate, fără să fie pe masă şi un vin bun.

Cred că a cunoaşte vinul este un lucru educativ. Este important să ştii într-un restaurant cam ce vin merge cu ceea ce ai comandat de mâncare, dat fiind că aproape nicăieri nu există, din păcate, somelieri, iar ospătarii nu prea ştiu, de obicei, nici ce aduc în farfurii, darămite ce ar putea pune în pahare.
(mai mult…)

Citeste tot

Avanpremieră la Crăciun

Ştim cu toţii cât sunt de bune preparatele culinare tradiţionale româneşti cu care ne desfătăm la masa de Crăciun. Este o mâncare de iarnă, gătită cu resurse locale, unele dintre preparate având deja o istorie de câteva sute de ani. Bucatele, deşi asemănătoare în ţări vecine, care au o istorie comună, aceeaşi climă şi aceleaşi resurse maturale, pot fi însă foarte diferite faţă de zone mai îndepărtate.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3