ulei aromat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu iute. Cu toate acestea, bucataria din regiunea Sichuan (Szechuan) are cateva preparate care sunt daramator de iuti.

Salata aceasta face parte din categoria retetelor cu gust complex, dar intr-adevar iute. Iuteala se simte in mai multe “straturi”: ardeiul iute uscat transmite aroma sa picanta si afumata in grasimea in care se gateste, piperul de Sichuan da o iuteala blanda si “gadilicioasa”, ardeiul iute proaspat da nota de iuteala ceva mai puternica si fructata, uleiul aromat cu ardei iute vine cu o nota finala, uleioasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Ulei de masline aromat cu busuioc si usturoi

Ulei aromat cu busuioc si usturoi
Uneori lucrurile incep intr-un fel si merg catre deznodaminte neasteptate. Am preparat acest ulei aromat ca produs secundar al unui cunoscut sos mediteranean. Practic, l-am preparat din cauza enervarii mele pe… sosul pesto. Ceea ce gasesc in comert mi se pare fie prea scump, fie nearomat si de o culoare indoielnica. De multe ori, in locul verdelui stralucitor si apetisant, gasesc in borcane o mixtura de culoare oliv, destul de neatragatoare. M-am hotarat deci ca, de acum incolo, sa mi-l prepar singur.
(mai mult…)

Citeste tot