blog de Gastronomie
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
6 Comentarii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
8 Comentarii
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
4 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
7 Comentarii
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]
2 Comentarii
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]
Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. [...]
Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]
Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]
11 Comentarii
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]
9 Comentarii
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]