Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ulei de arahide

Creveti in stil Szechuan

In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]

5 Comentarii

Salata de castraveti cu arahide

Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]

6 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]

6 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]

6 Comentarii

Pui cu cinci arome

“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]

8 Comentarii

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]

6 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]

6 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]

6 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]

4 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]

7 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]

15 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]

10 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]

16 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]

16 Comentarii

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]

12 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]

4 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna [...]

10 Comentarii

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este [...]

2 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. [...]

4 Comentarii

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de [...]

2 Comentarii

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]

8 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]

12 Comentarii

Porc cu taitei de celofan

Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]

16 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]

11 Comentarii

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]

10 Comentarii

Aripioare de pui cu sos de fasole neagra

Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]

11 Comentarii

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]

4 Comentarii

Frigarui de creveti cu ananas si susan

Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]

8 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]

16 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]

12 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]

9 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]

2 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]

10 Comentarii

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]

18 Comentarii

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]