ulei de cocos | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate bucătăriei indiene. El se referă la alimentele specifice acestei culturi culinare, şi deşi s-ar fi putut uşor scrie o carte întreagă pe acest subiect, şi încă una groasă, îl veţi găsi aici tratat pe scurt, pentru că multe dintre aceste ingrediente au fost deja descrise pe blog, iar altele le vor urma în curând.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul din nucă de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat pe ici pe colo. Are un aspect lăptos si este, pe temperaturile de acum, solid. Ca orice produs susceptibil a fi folosit în bucătăria asiatică, mi-a stârnit curiozitatea de cum l-am văzut. Din păcate, oferta disponibilă pe piaţa noastră nu este una de cea mai bună calitate.
Există trei tipuri de ulei din nucă de cocos, aşa că merită să aruncaţi o privire asupra etichetei înainte de a cumpăra produsul.
(mai mult…)

Citeste tot

Uleiuri pentru gătit – partea 2

Uleiul de porumb
Uleiul de porumb a câştigat considerabil de mult teren în ultima vreme. Este un ulei convenabil ca preţ, extras din germenii de porumb, iar punctul său de ardere, extrem de ridicat, îl face un excelent pentru prăjit. Datorită conţinutului ridicat de acizi polinesaturati, este unul din cele mai sănătoase uleiuri. Neavând un gust propriu foarte marcat, potenţeaza gustul mâncării. Este foarte asemănător cu uleiul de arahide, cu care poate fi înlocuit. Este recomandat diabeticilor.
(mai mult…)

Citeste tot