blog de Gastronomie
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
4 Comentarii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
6 Comentarii
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare [...]
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate [...]
14 Comentarii
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca [...]
12 Comentarii
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]
16 Comentarii
Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera [...]
Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma [...]
15 Comentarii
Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac [...]
In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi [...]
13 Comentarii
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu [...]
7 Comentarii
Piept de pui cu cartofi Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita [...]
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
Reteta este simpla, iar odata ce pasta de condimente a fost preparata, “manopera” depusa devine [...]
9 Comentarii
Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]
Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. [...]
Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
11 Comentarii
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare [...]
Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]