Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ulei de masline

Tartar de ton cu avocado

Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]

Cerkez Tavugu – Pui cerchez cu nuci

Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor [...]

Zeytinyagli Yaprak Sarma

Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]

8 Comentarii

Psari spetsiotiko

Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]

Muschi de vita cu unt aromatizat

O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]

6 Comentarii

Pulpe de iepure cu sos de vin si masline

Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]

Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan

Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]

Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni

Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]

2 Comentarii

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)

Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]

6 Comentarii

Somon la cuptor, cu legume si capere

Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]

2 Comentarii

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]

1 Comentariu

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]

4 Comentarii

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]

6 Comentarii

Salata picanta de cuscus cu fructe

Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]

2 Comentarii

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]

13 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]

4 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]

Pe scurt despre bucataria catalana (1)

Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este [...]

2 Comentarii

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]

2 Comentarii

Midii gratinate cu gremolata si Parmesan

Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]

7 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]

7 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]

2 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]

Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai

Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]

Astazi sunt dom’ profesor

Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]

4 Comentarii

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]

5 Comentarii

Tagliatelle cu crema St. Agur

Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]

1 Comentariu