blog de Gastronomie
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]
Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor [...]
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]
6 Comentarii
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
4 Comentarii
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
7 Comentarii
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]