Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ulei de masline
Tartar de ton cu avocado
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]
apr.
Cerkez Tavugu – Pui cerchez cu nuci
Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor [...]
oct.
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
oct.
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
sept.
Psari spetsiotiko
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
aug.
Muschi de vita cu unt aromatizat
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]
6 Comentarii
iun.
Pulpe de iepure cu sos de vin si masline
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
iun.
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
mai
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
mai
Salata GUXT
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta [...]
mai
Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul [...]
mai
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
mart.
Camarones a la diabla
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
6 Comentarii
feb.
La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]
2 Comentarii
ian.
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]
6 Comentarii
ian.
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
2 Comentarii
oct.
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
oct.
Pulpe de iepure cu sos de masline
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
sept.
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
4 Comentarii
sept.
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
sept.
Salata picanta de cuscus cu fructe
Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]
2 Comentarii
aug.
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
aug.
Fougasse
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
4 Comentarii
iul.
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
iul.
Pe scurt despre bucataria catalana (1)
Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este [...]
2 Comentarii
iun.
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
2 Comentarii
iun.
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
7 Comentarii
mai
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
mai
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
2 Comentarii
mai
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
mai
Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema [...]
mai
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
mai
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
2 Comentarii
mart.
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
mart.
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
mart.
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
2 Comentarii
feb.
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
feb.
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
4 Comentarii
feb.
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
dec.
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
1 Comentariu
nov.