Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ulei de masline
Tartar de ton cu avocado
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...
Cerkez Tavugu – Pui cerchez cu nuci
Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor...
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...
8 Comentarii
Psari spetsiotiko
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...
Muschi de vita cu unt aromatizat
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript...
6 Comentarii
Iepure la cuptor – Pulpe de iepure cu sos de vin si masline
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat,...
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi...
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...
Salata GUXT
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...
Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul...
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...
2 Comentarii
Camarones a la diabla
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada,...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...
6 Comentarii
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este...
2 Comentarii
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...
Pulpe de iepure cu sos de masline
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta...
1 Comentariu
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata...
6 Comentarii
Salata picanta de cuscus cu fructe
Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin...
2 Comentarii
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....
13 Comentarii
Fougasse
In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus”...
4 Comentarii
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...
Pe scurt despre bucataria catalana (1)
Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este...
2 Comentarii
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...
2 Comentarii
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...
7 Comentarii
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...
2 Comentarii
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa...
Salata de capsuni cu rucola si branza cu mucegai
Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema...
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca...
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...
2 Comentarii
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...
4 Comentarii
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care...
5 Comentarii
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi...
1 Comentariu
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...
8 Comentarii
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si...
2 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Salata de vita cu rosii, rucola si Brie
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel...
1 Comentariu
Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai...
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...
2 Comentarii
Smochine cu branza albastra
Un preparat culinar mai simplu ca acesta este greu de imaginat, caci se pregateste in...
2 Comentarii
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...
2 Comentarii
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...
La masa cu stramosii – Bizantul (1)
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...
4 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Ton cu usturoi si lamaie
Ton cu usturoi si lamaie – o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton...
4 Comentarii
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Salata de fasole verde cu branza si nuca
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor,...