ulei de masline | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate isi pastreaza textura si absorb lichidul aromat in care sunt gatite. Sosul vinegreta, usor acrisor, si caperele se potriveste foarte bine cu pestele.
Peste cu vinegreta si capere
Reteta este delicioasa si usoara si poate fi servita si la o masa mai festiva, acompaniata de un pahar de vin alb, sec si rece.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu cartofi si busuioc

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Crevetii marinati si prajiti rapid se potrivesc bine cu cartofii fragezi, crocanti la exterior, si cu busuiocul aromat. Serviti preparatul ca gustare calda la o masa festiva; il puteti lua in calcul si pentru masa de Revelion.
Vinul roze Enira 2010 completeaza excelent, ca gust, aroma si culoare acest preparat delicios.
Creveti cu cartofi si busuioc
(more…)

Citeste tot

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul roze Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.
Andive cu salata de creveti
(more…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, mai ales cele mari, cum este cel de dinaintea Craciunului. Uneori mai si postez retete de post, cum este aceasta. Va propun un preparat robust si rustic, dar ingenios, decorativ si delicios.

(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video.

Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe motive: sunt hranitoare, sanatoase si extrem de versatile. Va propun astazi paste proaspete, preferabil preparate in casa, servite cu un sos somptuos si deosebit, pe baza de nuca si smantana.

(more…)

Citeste tot