blog de Gastronomie
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
2 Comentarii
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]
Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
6 Comentarii
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]
4 Comentarii
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
9 Comentarii
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]
3 Comentarii
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de [...]
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
7 Comentarii
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, [...]
17 Comentarii
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici [...]
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
11 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta, [...]
16 Comentarii