blog de Gastronomie
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii
Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]
6 Comentarii
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
5 Comentarii
Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de [...]
11 Comentarii
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel [...]
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]
2 Comentarii
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt [...]
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]
8 Comentarii
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
Foile de hartie de orez sunt doar optionale. Ele servesc doar ca decor si suport [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Este o reteta perfecta pentru zilele calde de vara si, halal sa ne fie, nu [...]
9 Comentarii
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre [...]
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
Situat pe coasta de nord-vest a Africii, Marocul este una dintre cele trei tari care [...]
10 Comentarii
Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]
1 Comentariu
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, [...]
In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]
Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]
Este o reteta usoara si foarte echilibrata ca nutrienti. Se prepara rapid si este foarte [...]
Sos pesto – reteta simpla si rapida de pesto cu busuioc (clasica) Sosul Pesto – [...]
18 Comentarii
„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in [...]
Este o reteta foarte simpla, dar este si sanatoasa, usoara si satioasa. Se poate folosi [...]
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
Se spune ca gastronomia este parte importanta a culturii unui popor. Bucataria greaca este mai [...]
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu [...]
Aceasta reteta are si varianta video. In traducere “salata taraneasca”, aceasta reteta contine ingrediente specifice [...]
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]