ulei de nuca | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de andive cu stafide si nuci

Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. Pana atunci, trebuie sa ma multumesc cu mici improvizatii. Va prezint una dintre ele, una dintre salatele cu care v-ati obisnuit deja, simpla si rapida, dar cu combinatii inedite de ingrediente. Salata este delicioasa si plina de culoare, beneficiind si de contrastul de textura dintre stafide si branza, pe de-o parte, nuci, mere si andive pe de alta.

(mai mult…)

Citeste tot

Uleiuri pentru gătit – partea 2

Uleiul de porumb
Uleiul de porumb a câştigat considerabil de mult teren în ultima vreme. Este un ulei convenabil ca preţ, extras din germenii de porumb, iar punctul său de ardere, extrem de ridicat, îl face un excelent pentru prăjit. Datorită conţinutului ridicat de acizi polinesaturati, este unul din cele mai sănătoase uleiuri. Neavând un gust propriu foarte marcat, potenţeaza gustul mâncării. Este foarte asemănător cu uleiul de arahide, cu care poate fi înlocuit. Este recomandat diabeticilor.
(mai mult…)

Citeste tot