ulei de orez | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest preparat este atat de popular in China, incat bucatarul care este in stare sa-l gateasca perfect este pretuit, indiferent cum gateste celelalte feluri. Va voi prezenta o varianta de orez prajit adaptata dupa una originara din Yangzhou, dar la fel de bine puteti prepara orice alta varianta, folosind ingredientele care va convin.

(mai mult…)

Citeste tot

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Pilaful este un preparat de origine persana, dar care a fost preluat in multe alte tari. Turcii au fost cei care l-au preluat si l-au adus in Balcani. Termenul pilaf provine chiar din limba turca (pilav), preluat fiind de turci din persana (pilaw), o derivatie a termenului originar din sanscrita (pulaka). Exista multe tipuri de pilaf si modalitati de a-l prepara, aproape fiecare tara in care a fost preluat putandu-se lauda cu propriile variante.
Pilaf cu pui si mirodenii
(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu creveti

Orez cu creveti – reteta simpla, rapida (are si varianta video)

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente.

Crevetii se pot inlocui, daca doriti, cu bucati de file de peste, mai ales cu carne alba.

  • Bucatarie: Retetele lui Radu
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 2 portii
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente pentru Orez cu creveti:

  • 1 cana cu orez cu lung
  • 1 1/4 cana cu apa
  • 12 creveti mari, decorticati si curatati
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 4 linguri de vin alb sec
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi, dat prin razatoare
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 ardei iute rosu, tocat marunt
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 2 cepe verzi, taiate bucati de 2-3 cm, pe diagonala
  • 2 lingurite de ulei de orez
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • patrunjel proaspat, pentru ornat

Instructiuni (mod de preparare):

Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu usturoi ras, 2 linguri de vin, zahar si 1 lingura de ulei. Crevetii se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga in castron si se amesteca bine cu marinada.

Se pun orezul si apa intr-o caserola rezistenta la flacara. Se infige jumatatea de lamaie in mijlocul orezului. Se da in clocot, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara cat lichidul doar sa bolboroseasca, apoi se acopera caserola.

Se lasa sa fiarba 12 minute, se opreste flacara. Se adauga crevetii si se acopera rapid. Se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand crevetii si orezul sunt facuti.

Intre timp, se incinge restul de ulei intr-o craticioara. Se adauga usturoiul tocat si ardeiul iute si se calesc 2 minute, la foc mic. Se adauga marinada ramasa de la creveti, restul de vin si ceapa verde, si se continua 1 minut. Se sareaza si se pipereaza.

Se serveste orezul cu creveti, direct din caserola, stropit cu sosul din craticioara si ornat cu patrunjel proaspat. Daca se doreste se stropeste cu putin ulei de masline extra virgin, pentru un plus de gust si aroma.

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2