ulei de susan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi (probabil originari din zona Taishan, apartinand provinciei Canton), in momentul cand un restaurant chinezesc a ramas in pana de “materie prima”, iar bucatarul a fost nevoit sa improvizeze folosind resturi.

(more…)

Citeste tot

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de vegetarieni. Incerc sa fac acest lucru la televizor, in emisiunile de la Kanal D, dar pe blog am cam ramas dator. De aceea va propun astazi o reteta deosebita, simpla si rapida, cu care vreau sa-mi mai spal din “pacate”.

(more…)

Citeste tot