ulei de susan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mantou – Gogoşi chinezeşti gătite în aburi

Acum câteva zile am dat o raită la magazinele chinezeşti din Dragonul Roşu 1 şi 2. Printre alte diverse ingrediente am cumpărat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ţării, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consumă la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.
(more…)

Citeste tot

Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.
(more…)

Citeste tot

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video.

Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea rosie sau cea de pasare. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat in varianta cu carne de porc cat si in cea cu carne de pui, este extrem de populara in restaurantele chinezesti din Occident.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, de carne sau legume, sunt denumite de asiatici “satay” si folosesc, ca frigari, betisoare de bambus sau fabricate din nervura principala, centrala, a frunzelor palmierului cocotier. Termenul “satay” provine, se pare, din insula Java (Indonezia), dar s-a raspandit in toata Asia si chiar in Occident, mai ales in Olanda, tara care a imprumutat mult din bucataria indoneziana.

(more…)

Citeste tot