ulei trufat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Conchiglione cu crema de branza

Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o parte dintre ele. Cremele de branza „Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete interesante cu ele, in special paste, dipuri si sosuri.

Puteti prepara foarte usor si rapid gustari innobilate cu ingrediente de calitate, ca trufe si sampanie, care pot fi puse pe masa repede si fara bataie de cap, chiar si la ocazii mai speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si trufa proaspata si ulei trufat. Puteti folosi trufa in toate aceste ipostaze, ca mine, sau doar in una singura dintre ele; sau in doua.
Spuneam cu alte ocazii ca uleiurile volatile care dau atoma trufelor se dizolva bine in grasimi, ceea ce face ca trufa sa “mearga” bine in sosurile ce contin smantana, unt si branza.

(mai mult…)

Citeste tot

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o omleta? Ei bine, veti fi surprinsi. Ca sa evit confuziile pe care unii le fac intre omleta, oua jumari si frittata va invit sa cititi acest material.

Revenind la reteta de fata: este innobilata de prezenta unei mirodenii scumpe si socotite a fi printre cele mai rafinate: trufa. Ea este alaturata unor cantitati mici de Parmesan si busuioc, pentru a va oferi ceva cu adevarat deosebit.
(mai mult…)

Citeste tot