Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ulei
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...
4 Comentarii
Prajirea pe întelesul tuturor
Prajirea este o metoda de gatit extrem de des utilizata în bucatarie, desi modul corect...
3 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...
20 Comentariu
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...
32 Comentariu
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...
9 Comentarii
Kochujon – Ardei iuti umpluti
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de...
9 Comentarii
Paste proaspete, de casa
Desi necesita timp, prepararea aluatului de paste are avantajele ei. Întotdeauna, pastele de casa vor...
7 Comentarii