unt de cacao | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre ciocolată (2)

Prepararea ciocolatei
Din păstăile de cacao se pot prepara multe varietăţi de ciocolată. Ciocolata, în cea mai pură formă a sa este doar boabe de cacao pisate într-o piuă. Cum ceea ce se poate obţine astfel are o textură foarte grosieră, astăzi se folosesc maşini cu valţuri mari, care pot măcina boabele de cacao astfel ca să se obţină o pastă groasă. În cele din urmă, se obţine o masă de cacao pură, de consistenţă lichidă, groasă. Odată uscată, această ciocolată se numeşte ciocolată amară, neagră, neîndulcită. Este foarte concentrată şi, în general, nici nu se consumă în această formă.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre ciocolată (1)

Nu am auzit niciodată pe cineva care să afirme că nu-i place ciocolata. Din câte îmi pot da seama, este probabil alimentul cel mai iubit de copii şi adulţi.
Îmi place şi mie, deşi nu mă omor după dulciuri; le mănânc rareori şi atunci le prefer pe cele cu fructe. Totuşi, nici eu nu sunt imun la farmecul ciocolatei. Până acum câţiva ani preferam ciocolata cu lapte, în ultimul timp am „virat-o” însă către ciocolata amăruie. Această schimbare de gust m-a determinat să mă documentez puţin asupra ciocoolatei şi am avurt surpriza să descopăr un univers extraordinar de interesant.

(mai mult…)

Citeste tot