blog de Gastronomie
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]
5 Comentarii
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea [...]
4 Comentarii
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]
1 Comentariu
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]
10 Comentarii
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
6 Comentarii
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de [...]
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si [...]
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului [...]
14 Comentarii
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
9 Comentarii
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]
7 Comentarii
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]