Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: unt

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]

5 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea [...]

4 Comentarii

Piept de rata cu sos de visine

Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]

Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba

Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]

2 Comentarii

Cotlete de porc caramelizate si gratinate

Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]

1 Comentariu

Pui cu andive si wortelstoemp

Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]

2 Comentarii

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]

4 Comentarii

Tort de ciocolata in trei culori

Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic [...]

10 Comentarii

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]

Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse

Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]

4 Comentarii

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]

Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant

O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]

8 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]

2 Comentarii

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]

Pe scurt despre beurre blanc

Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]

6 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]

4 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]

8 Comentarii

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]

2 Comentarii

Graten de paste cu legume

Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]

Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie

Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]

8 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]

5 Comentarii

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de [...]

4 Comentarii

Porc cu Camembert

Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]

3 Comentarii

Creol si/sau cajun (4)

Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si [...]

8 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]

2 Comentarii

Cum se prepara sosurile de tigaie

Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]

5 Comentarii

Cum se prepara rantasul

Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]

4 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului [...]

14 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]

Risotto San Valentin

Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]

3 Comentarii

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]

9 Comentarii

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]

2 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]

4 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]

4 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]

2 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]

9 Comentarii

Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant

Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]

7 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]

9 Comentarii