Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: unt
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...
4 Comentarii
Piept de rata cu sos de visine
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...
Creveti cu sos de bere si coriandru
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...
Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...
2 Comentarii
Cotlete de porc caramelizate si gratinate
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort...
1 Comentariu
Pui cu andive si wortelstoemp
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...
2 Comentarii
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...
4 Comentarii
Tort de ciocolata in trei culori
Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic...
10 Comentarii
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera...
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...
Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...
4 Comentarii
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul...
Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor...
8 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...
Somon cu sparanghel si sos mousseline
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...
2 Comentarii
Supa crema de sparanghel cu topping crocant
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati...
2 Comentarii
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...
6 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...
4 Comentarii
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...
8 Comentarii
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul...
2 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie...
8 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...
4 Comentarii
Porc cu Camembert
Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...
3 Comentarii
Creol si/sau cajun (4)
Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si...
8 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Cum se prepara sosurile de tigaie
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...
5 Comentarii
Cum se prepara rantasul
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare...
4 Comentarii
Tort de lamaie cu sos de capsuni
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...
14 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...
Risotto San Valentin
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin...
3 Comentarii
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Peste cu fenicul si schinduf
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...
2 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...
7 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...
9 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...
11 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
Pui Kiev
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...
21 Comentariu
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...
14 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...
4 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...
17 Comentarii
Tapas cu muschiulet de porc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...
19 Comentarii
Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola
Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...
29 Comentariu
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...
16 Comentarii
Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...
24 Comentariu
Pui crocant cu ananas
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...
35 Comentariu
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...
23 Comentariu