Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: unt

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...

5 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...

4 Comentarii

Piept de rata cu sos de visine

Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...

Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba

Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...

2 Comentarii

Cotlete de porc caramelizate si gratinate

Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort...

1 Comentariu

Pui cu andive si wortelstoemp

Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...

2 Comentarii

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...

4 Comentarii

Tort de ciocolata in trei culori

Tortul de fata nu este cu adevarat complicat, dar este relativ laborios; din pacate, nimic...

10 Comentarii

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera...

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...

Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse

Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...

4 Comentarii

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul...

Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant

O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor...

8 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...

2 Comentarii

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati...

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...

Pe scurt despre beurre blanc

Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...

6 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...

4 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...

8 Comentarii

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul...

2 Comentarii

Graten de paste cu legume

Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...

Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie

Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie...

8 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...

5 Comentarii

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...

4 Comentarii

Porc cu Camembert

Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...

3 Comentarii

Creol si/sau cajun (4)

Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si...

8 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...

2 Comentarii

Cum se prepara sosurile de tigaie

Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...

5 Comentarii

Cum se prepara rantasul

Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare...

4 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...

14 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...

Risotto San Valentin

Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin...

3 Comentarii

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...

9 Comentarii

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...

2 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...

4 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....

9 Comentarii

Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant

Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...

7 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...

9 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...

10 Comentarii

La masa cu stramosii – India (12)

Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...

9 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...

11 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...

21 Comentariu

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...

14 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...

17 Comentarii

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...

19 Comentarii

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...

29 Comentariu

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...

16 Comentarii

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...

24 Comentariu

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...

39 Comentariu

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta de fata...

61 Comentariu

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...

23 Comentariu