unt | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, poate, cele mai frumoase omagii. Iata o reteta care provine din Alsacia, regiune situata in estul Frantei. Umplutura de ceapa, galbenusuri si smantana are o textura fraged-crocanta si este minunat aromatizata cu nucsoara si piper.

(more…)

Citeste tot

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un cap incoronat. Mai este insa si la indemana oricui citeste aceasta reteta. Este un preparat plin de fructe colorate, perfect pentru o masa festiva, cum este cea de Craciun.

(more…)

Citeste tot

Banane prajite

Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt delicioase, hranitoare si foarte simple. Reteta aceasta este rapida, iar acoperirea bananelor cu miez de nuca de cocos (coroborata cu folosirea unei temperaturi optime a uleiului) reduce considerabil cantitatea de grasimi ce poate fi absorbita prin prajire.

(more…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. Ma gandesc ca lumea nu are prea mult timp liber si nici disponibilitate spre effort in bucatarie. Uneori insa, mai incalc regula aceasta. Vreau sa va propun o reteta care pare a avea destule inconveniente: nu este prea simpla si nici foarte rapida, foloseste destul de multe ingrediente si asociaza branzeturi cu carne, ceea ce nu este un lucru de facut prea des. Totusi, este oarecum mai neobisnuita, aromata si foarte gustoasa. Cu alte cuvinte, cel ce se incumeta va fi rasplatit.

(more…)

Citeste tot

Buzunare savuroase

Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu este inventata de mine cap-coada, caci este extrem de greu sa mai faci asta astazi (poate doar daca esti genial, ceea ce nu este cazul meu); este doar o varianta personala a unei retete des intalnite in bucataria traditionala europeana.

Va garantez ca este absolut delicioasa si indeajuns de aratoasa si de surprinzatoare ca sa aveti succes cu ea. In plus, mai este si simpla, si rapida, ceea ce nu este de lepadat pe canicula asta.
(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe care il consider deosebit. Gustul acrisor este reputat a merge bine cu pestele, mai ales cu cel numiti “uleios”, adica ceva mai grasut.

Nu este si cazul doradei, un peste slab si deosebit de gustos, dar alaturarea fructelor acrisoare cu el este absolut delicioasa.
Atat cat ma duce pe mine capul indraznesc sa afirm ca aceasta este una dintre retetele care pot fi considerate sanatoase chiar si de catre nutritionistii cei mai carcotasi. In plus arata bine, iar aroma si gustul sunt de nota maxima.
(more…)

Citeste tot