unt | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete locale. Am si gasit cateva deosebite si sper ca iubitorii de bucatarie mediteraneana sa fie interesati.

Pastitsada, care reflecta influenta bucatariei italiene asupra celei corfiote (Corfu este foarte aproape de Italia, iar venetienii au stapanit insula cateva sute de ani), este socotita o delicatesa si este caracterizata de gustul delicat si aroma sofisticata de cuisoare.
(more…)

Citeste tot

Risi e bisi

Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare decretate de doge (conducatorul Venetiei). Desi acum se poate prepara oricand, gustul sau este cu adevarat minunat cand apare mazarea proaspata. Ca si la risotto (caci “risi e bisi” este un tip de risotto), acest fel de mancare trebuie sa fie umed, dar nu trebuie sa fie prea lichid.

(more…)

Citeste tot