unt | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, desi imi plac mult alimente ca paste, gnocchi, cartofi, cartofi dulci etc. Cu dorul insa nu te pui, asa ca mi-am calcat pe inima si am gatit ceva si cu carbohidrati, si cu grasimi, foarte pe gustul meu, dar indicat a nu se consuma prea des. De fapt, m-am consolat cu gandul ca dupa luni de mancat lejer, imi fac doar un mic antrenament pentru mesele care vor urma in curand, si care vor fi pe tipicul traditional de iarna: cea de Craciun si cea de Revelion.

(more…)

Citeste tot

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. Cu ceva vreme in urma afirmam despre una dintre retetele sale, insalata caprese, ca este geniala in simplitatea sa. Iata o noua reteta care te rasplateste disproportionat de mult fata de efortul depus pentru a o prepara.

(more…)

Citeste tot

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata cu usturoi si ierburi. Nu este o reteta rapida si nici una foarte simpla, dar va rasplateste in final cu gust si aroma de exceptie, cu un contrast de texturi foarte interesant si cu o culoare placuta.

(more…)

Citeste tot

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in plina vigoare a aromelor, ci, dimpotriva, au cam inceput sa se treaca), am preparat la repezeala cateva unturi compozite: unt cu busuioc, usturoi si fulgi de ardei iute / busuioc, usturoi si lamaie / rozmarin si usturoi / cimbru si fulgi de ardei iute / salvie si lamaie / patrunjel, lamaie si usturoi / curry, paprika si fulgi de ardei iute.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta de astazi, care combina ambele calitati descrise anterior, va propune paste gratinate si aromatizate cu trufe si nucsoara. Un deliciu portivit atat pentru pranz, cat si pentru cina. Asociati-l cu un vin rosu, nu foarte corpolent, sau cu un rose.

(more…)

Citeste tot

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa.
Balti este un preparat originar din Punjab; termenul denumeste atat un tip de vas cu fund plat, din otel sau fier, cat si un tip de curry care este gatit in acest vas. Multi afirma ca preparatele balti combina condimentele si ingredientele bucatariei din nordul Indiei, cu eficienta bucatariei chineze.

(more…)

Citeste tot