uscare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Păstrarea şi conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalităţile de păstrare pe termen scurt a ierburilor proaspete şi despre conservarea lor prinuscare.
În acest episod voi expune alte câteva metode de uscare şi metoda de conservare prin congelare a ierburilor aromate; de asemenea, voi face o mică discuţie comparativă între uscare şi congelare, ca metode alternative.
(mai mult…)

Citeste tot

Păstrarea şi conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numără printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele motive pentru care mă simt atras de bucătăria mediteraneană. Nu pun la socoteală doar faptul că numai câteva frunze, proaspete sau uscate, pot da viaţă unui preparat, fie el chiar unul „plicticos”, dar şi calităţile lor medicinale greu pot fi egalate chiar şi de medicamentele cele mai scumpe.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre prosciutto

În ultimul timp am experimentat gătind mai multe reţete italieneşti. La unele dintre ele am folosit prosciutto, ingredient care se găseşte pe piaţa noastră de mulţi ani de zile, dar cu care intrasem în contact destul de rar. Aceste experimente mi-au dat ocazia să mă împrietenesc ceva mai bine cu el, aşa că am început să-mi pun probleme de marcă, provenienţă, preţ, utilizări etc. Rândurile care urmează sistematizează materialul informativ care mi-a fost la îndemână, combinând Internetul şi cărţile.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele pastramei

Problema pastramei este destul de încurcată, căci sursele de informaţie, fie ele cărţi culinare, dicţionare sau internet nu reuşesc să se pună total de acord în privinţa originii acestui preparat. Cu toate acestea, cele mai multe indică o origine românească.
Pastrama - Sursa foto: www.savethedeli.com
(mai mult…)

Citeste tot