blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor [...]
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare [...]
3 Comentarii
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult [...]
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript [...]
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi [...]
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt [...]
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
4 Comentarii
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de [...]
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]
1 Comentariu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si [...]
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. [...]
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]