blog de Gastronomie
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
9 Comentarii
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]
8 Comentarii
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
6 Comentarii
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
3 Comentarii
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Bănuiesc că unii dintre dvs. o să vă miraţi ca aduc în discuţie bucătăria cambodgiană, [...]
13 Comentarii
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
Va propun astazi ceva mai clasic, dar este tot o reteta foarte simpla, care foloseste [...]
Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand [...]
În articolul anterior am descris considerentele pe baza cărora am abordat crearea unui amestec de [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
12 Comentarii
Marturisesc ca am gatit rareori pesti intregi; am fost o persoana dedicata fileurilor, cu sau [...]
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
5 Comentarii
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
11 Comentarii
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]
Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate [...]
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine [...]
Uneori lucrurile incep intr-un fel si merg catre deznodaminte neasteptate. Am preparat acest ulei aromat [...]
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
4 Comentarii
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
17 Comentarii
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus. [...]
Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un [...]
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat [...]
Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp [...]
Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de [...]
Ţin minte şi acum momentul când am gustat prima dată mâncare indiană. Eram în Hong [...]
Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]
Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]
În acest articol voi reveni puţin asupra bucătăriei indoneziene şi vă voi prezenta pe scurt [...]
Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]