blog de Gastronomie
Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]
15 Comentarii
Dupa „baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]
11 Comentarii
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
6 Comentarii
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucătăriei franceze o lungă perioadă. [...]
Sosul de roşii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi [...]
10 Comentarii
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta [...]
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]
Mujdeiul cel puturos este unul dintre sosurile mele preferate. Nu apelez des la el, caci [...]
Va era dor cumva de niste oua umplute? Va propun o noua varianta, cu ingrediente [...]
7 Comentarii
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la [...]
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
Vreau sa fac putin lobby pentru un condiment extrem de gustos, dar mai putin apreciat [...]
2 Comentarii
Aceasta salata se poate servi alaturi de carne fripta pe gratar (pui sau peste), dar [...]
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]
4 Comentarii
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]
Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare [...]
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din [...]
16 Comentarii
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel [...]
Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum [...]
Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de [...]
9 Comentarii
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste [...]
Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc [...]
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
Aşa cum am promis ieri, revin cu reţetele preparate ieri la „Ginger” şi cu câteva [...]
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]